Organitzat per ShareBarcelona, una delegació oficial de 12 professionals de l’Ajuntament de Utsunomiya (el Japó) han conegut de la mà d’experts, el model urbà i sostenible de la ciutat de Barcelona, en una sessió de treball realitzada a les instal·lacions de Barcelona Activa.

Inicià la sessió Marc Sans, Tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, que ha presentat l’enfocament de Barcelona com a “Business Hub del Mediterrani”, una combinació d’atributs que fan que la ciutat sigui única i atractiva, no sols per a viure i visitar, sinó també per a treballar, aprendre, invertir o emprendre.

Salvador Rueda, ideòleg de les Superilles va presentar el model de estel concepte urbà sostenible, on carrers i les places, més verdes, són llocs de trobada i de joc, d’intercanvi cultural, econòmic i social. Un model de ciutat on les persones recuperen el seu lloc en l’espai públic.

Carles Martín, enginyer de telecomunicacions, va fer un repàs històric de Barcelona, fins a convertir-se en un clar referent de SmartCity, una ciutat que actua de manera intel·ligent en infraestructures, economia, medi ambient, governança o habitatge.

La sessió ha estat molt ben valorada per tots els participants, que ha intervingut de forma molt activa durant totes les ponències

IMG_0607 IMG_0597 IMG_0603