Una delegació de 9 persones de l’Assemblea de Matsuyama (Japó) s’han reunit amb representants de serveis educatius, turístics i socials de Barcelona, en un viatge d’aprenentatge
coordinat per ShareBarcelona. L’objectiu de les visites ha estat conèixer els diferents models de gestió i els serveis que ofereixen les diferents entitats.

La delegació s’ha reunit amb representants del Temple de la Sagrada Família, com a model de gestió turística, l’Escola Bressol Municipal Caspolino i la Fundació Estimia.

L’Escola Caspolino, situada a la vila de Gràcia, va iniciar la seva activitat l’any 2013 i atén sis grups d’infants: un grup de lactants (0-1 any), tres grups de caminants (1-2 anys) i dos grups de grans (2-3 anys). El projecte educatiu de l’escola és fruït de l’aportació col·lectiva de l’equip de professionals liderats per la direcció.

La Fundació Estímia, entitat sense afany de lucre, té com a missió facilitar el desenvolupament de les persones amb discapacitat, acompanyant-les a elles i a les seves famílies en els seus principals processos de vida: escola (fins els 21 anys), taller (desenvolupa un ofici o tasca) i residència (espai per viure).

Les jornades de treball, de gran interès pels participants, han servit per a intercanviar experiències i informació entre l’Assemblea de Matsuyama i les diferents institucions visitades.

Matsuyama 2Matsuyama 1